Star Wars Magazín 8/2012


Ke konci srpna vyšlo už osmé číslo komiksového Star Wars Magazínu a díky spolupráci s Egmontem si jeho obsah můžeme přiblížit a zhodnotit i na Wargaming.cz. I v tomto čísle nás jako obvykle čeká trojice příběhů s nejrůznějším zasazením, kterými se tentokrát prolíná motiv ztráty.

Obal čísla 8/2012A název Ztráta nese i hlavní komiks čísla, ve kterém se přenášíme do období zuřících Klonových válek. Ve špionážní akci se dvojice maskovaných rytířů Jedi pokouší získat tajné plány separatistů. Ale nic není tak jednoduché a za jedněmi machinacemi jsou machinace jiné.

Kresbou i příběhem jde o klasický komiksový příběh z univerza Star Wars. Objeví se známé postavy a přijdou nečekané zvraty a tvrdá rozhodnutí. To vše samozřejmě se spoustou akce, při které dojde i na světelné meče. Suma sumárum, příjemná a dlouhá oddechovka.

S druhým příběhem, jménem Povinnost, se přeneseme do doby vzestupu Darth Vadera a likvidace zbytků řádu rytířů Jedi. V něm se Jedi jménem Gira postaví svému temnému protivníkovi s cílem zachránit poslední padawany.

Z na první pohled podivněji začínajícího příběhu se nakonec vyklube malé psychologické drama. Jeho scénář je krátký, ale úderný. Malinko rušivá může být poněkud disproporční kresba, ale po přečtení si uvědomíte, že k příběhu vlastně sedí, neboť podtrhuje jeho dramatičnost. Závisí na osobním vkusu, ale při zpětném pohledu za mě nejlepší komiks čísla.

Na poslední příběh Bořit nová impéria, ve kterém dojde na Luka Skywalkera, zbylo nejméně prostoru. Hrdinové původní trilogie Star Wars se v něm musí vypořádat s dalšími odpadlíky, kteří zbyli po porážce Impéria.

Bořit nová impéria je asi nejzáhadnější příběh ze všech. Už od začátku samozřejmě tušíme, že něco neklape a kdo by mohl být zdrojem problémů. Ale rozuzlení vás pravděpodobně překvapí a povede ke zjištění, že scénárista má buď hodně fantazie, nebo si k takovým nápadům pomáhá nějak jinak. Každopádně velmi originální.

Srpnové číslo Magazínu Star Wars patří k v zatím osmidílné sérii k těm lehce nadprůměrným. Žádný z příběhů není v jeho případě vyloženě slabý a navíc se každý z nich nese na zcela odlišné notě. Pokud chcete Magazín Star Wars zkusit, je tohle číslo rozhodně tím, u kterého můžete začít.

Stránky Star Wars Magazínu

A na závěr ukázka kresby úvodního komiksu Ztráta (v anglickém originále):

Ukázka originálu

Běžná sekce: